Ikona

Exkurze a pracovní dílničky s Opavskou Charitou

16.2. 2024

DEN S CHARITOU OPAVA - INFORMACE PRO KLUKY, HOLKY A RODIČE

V pátek 16. 2. budeme pořádat pro všechny třídy den s Charitou Opava. V rámci celého dne proběhne exkurze na většině pracovišť a souběžně budou probíhat workshopy (VV, PV) se zaměstnanci charity v rámci polytechnické výuky. Navštívíme keramickou, textilní a další dílny, budeme sledovat glazování, navštívíme šicí, strojní a opravárenskou dílnu, různé techniky tvorby a práce. Navštívíme i obchůdek výrobků postižených osob. Především však všichni uvidíme, jak pracují lidé s handicapem např. nevidomí.

Kluci a holky budou rozděleni na dvě, stejně početné, skupiny. Zatímco jedna skupina bude na exkurzi na pracovištích v Opavě – Jaktaři, druhá bude na worskshopech ve Vlaštovičkách, vždy pod dohledem učitelů školy.

Odjezd autobusů od školy: v 8,00 hod, prosíme o včasný příchod do školy.

Návrat do 12,30 a následně oběd ve škole, postupně od nejmladších po nejstarší nebo dle příjezdů autobusů. Školní družina bude v běžném režimu. Pokud bývá někomu v buse nevolno, prosíme o žvýkačky nebo kinedril. Na sebe běžné oblečení, ale raději takové, v kterém bude možno pracovat v dílnách.

S sebou: svačinu, pití, peníze pro svou potřebu (obchůdek charity), reflexní vestičku (z auta, kdo nemá doma, dostane školní rozlišovák).

Případné informace podá Tomáš Weicht, 724 254 735


Partneři Partneři Partneři Partneři Partneři Partneři Partneři

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁNÍ

Partneři Partneři Partneři Partneři Partneři Partneři Partneři